Savanyítás A-tól Z-ig

FerMentor Blog

Savanyú cékla és fermentált céklachips

2018. október 06. - Király Ágnes

Az őszi kert egyik legsokoldalúbban felhasználható ajándéka a cékla: nyersen, párolva, sütve, főzve, sósan, fűszeresen és édesen is kiváló alapanyag. Levele is értékes tápanyagokat tartalmaz (nyersen salátának, párolva főzeléknek vagy fermentálva savanyúságnak is szuper), a gumójából pedig készülhet…

Tovább

Só vagy méz? - Attól függ, mi a cél!

Facebook-csoportunkban gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon miért használunk egyes receptekhez hígabb, másokhoz töményebb sóoldatot, illetve mikor adagolunk só helyett mézet (vagy cukrot) a felöntőléhez. Egy kezdő fermentáló számára valóban boszorkányságnak, de legalább értelmetlen zagyvaságnak…

Tovább