Savanyítás A-tól Z-ig

FerMentor Blog

Sütőtökös-sárgarépás savanyú káposzta

2018. december 16. - Király Ágnes

A téli szezon abszolút kedvence nálunk ez a kombináció, kezdő és haladó savanyúság-fogyasztók körében egyaránt osztatlan sikert aratott. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Hozzávalók*: 1 kg fehér káposzta0,5 kg sütőtök (lehet éretlen is!)0,5 kg sárgarépa4 gerezd fokhagyma2 csapott evőkanál…

Tovább

Lusta asszony savanyú káposztája

Állandó időhiányban szenvedsz, ezért még sosem mertél nekiállni a fermentálásnak? Ezt a receptet Neked találták ki! Egy korábbi bejegyzésben már megmutattam, hogyan készül a hagyományos "hordós" káposzta kisüzemben, vagyis egy sima befőttes üvegben. Most azt is megmutatom, hogyan készíts nagy…

Tovább

Savanyú káposzta üvegben

Az erjesztéssel tartósított fehér káposzta a világ egyik legsokoldalúbban felhasznált ételfélesége. Fokozottan igaz rá, hogy ahány ház, annyi szokás: csak Magyarországon több száz, különböző recept szerint készül, a hagyományőrző vidékeken még ma is anyáról lányára, apáról fiúra száll "az igazi"…

Tovább