Savanyítás A-tól Z-ig

FerMentor Blog

Fermentált barackos szőlőital

2018. augusztus 29. - Király Ágnes

Szeretnél frissítő gyümölcsleveket inni, de nem vágysz émelyítően édes ízekre és vércukorfröccsre? Örülnél neki, ha az italod is élőflórás lenne? Na és kóstoltál már barack ízű szőlőt? Ha bármelyik kérdés felcsigázta a kíváncsiságodat, akkor ezt az egyszerű receptet a világért se hagyd…

Tovább

Görögszénás-mustármagos fermentált uborka

Bár a kapros-fokhagymás uborka ízvilága számomra megunhatatlan, néha azért nem árt valami újat is kipróbálni. Nemrég egy fórumon olvastam, hogy a hagyományos, ecetes savanyú uborkát egy kis görögszénával szuperül fel lehet dobni. Egyébként is sokszor használjuk itthon ennek a csodanövénynek a…

Tovább

Fahéjas-bazsalikomos grapefruit ital (fermentált)

Szénsavas, élőflórás üdítő házilag

Bizony, egy szénsavas üdítő is lehet egészséges! Meglátod, hogy az alaprecept annyira egyszerű és olyan könnyen variálható, hogy ha egyszer kipróbálod, nem érted majd, miért nem csináltad eddig. Hozzávalók (5 literes befőttes üveghez): 2 db érett alma (én Goldent használtam, de bármilyen…

Tovább